Deputeti i Bundestagut gjerman Peter Beyer, ka qëndruar të enjten në zyrat e Shonid GmbH në Konigsallee të Dusseldorfit, ku është pritur nga afaristi kosovar Shkëlqim Devolli dhe Artan Berisha nga BEVO GmbH, që jeton dhe vepron në Gjermani.
Beyer, i cili është edhe koordinator i bashkëpunimit transatlantik i qeverisë federale gjermane si dhe njohës i mirë i Ballkanit, është njoftuar nga Devolli për afarizmin e Devolli Corporation në shtetin gjerman, si dhe në SHBA dhe Kosovë.
Deputeti gjerman është shprehur i kënaqur me rritjen gjithnjë e më të madhe të bashkëpunimit Kosovë – Gjermani në fushën e ekonomisë, duke premtuar mbështetje për zhvillimin e mëtutjeshëm të kësaj marrëdhënieje.
Në anën tjetër, Devolli i ka bërë ftesë deputetit Beyer që të njëjtën vizitë ta bëjë së shpejti edhe në Kosovë.