Deputeti austriak Martin Engelberg, i shoqëruar nga kolegia e tij parlamentare, Carmen Cricelli Jeitler, që është edhe kryesuese e grupit parlamentar të miqësisë Austri-Kosovë, kanë qëndruar për një vizitë dyditëshe në Kosovë.

Gjatë kësaj periudhe, ata takuan liderët kryesorë të vendit, kryetarin e Kuvendit, Glauk Konjufca, ministren e jashtme, Donika Gërvalla dhe kryeministrin Albin Kurti.

 

Në një postim në Facebook, Engelberg tha se Kurti është shumë i orientuar kah integrimet transatlantike, sikur edhe krejt Kosova.

Pos këtyre, Engelber, që kishte me vete edhe zonjën e tij, Danielle Spera, e cila është edhe drejtoreshë e Muzeut Hebre të Vjenës, vizituan edhe Prizrenin, të cilin e quajti “një qytet shumë të rëndësishëm historik”, ku takoi edhe presidentin e “komunitetit të vogël hebre”, Votim Demirin.

Por, Engelberg e ka pranuar se vizita e tij më “goditëse” ishte ajo në fabrikën Comodita, ku është pritur edhe nga investitori Shkëlqim Devolli.

“Një efekt absolut goditës mëpastaj ishte vizita e një hapësire të madhe prodhuese (e dyta më e madhja në botë) për dyshekë, në qytetin e Gjakovës. Shumica e asaj çfarë prodhohet këtu, shkon (eksportohet) për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës”, ka thënë ai, që më pas e ka lëvduar investitorin e kësaj fabrike për punën që po e bën në avancimin e ekonomisë kosovare.

“Ndërmarrësi kosovar, Shkëlqim Devolli ka arritur, po ashtu, ta ndërtojë një konglomerat të tërë korporativ. Një dëshmi impresive e potencialit ekonomik të Kosovës”.